Berries citrus cheese pound cake

 

ras cake3

This cake is one of the most tasty and successful cakes that I ever baked.This is a heavy, dense, extremely good pound cake. Combination of citrus, cheese flavor and berries sauce in the same cake 😋, the orange and lemon zests with the berries sauce just added a very unique flavor, sweet and zesty😀.

my family always loved this cake, and with the addition of the berries sauce, thy love it even more.

if you are looking for the ultimate rich dense buttery pound cake,definitely, this is the perfect recipe you are looking for. Just bake it and enjoy it. For best results, bake this cake a day before serving. Store, wrapped in plastic, next day just serve it with more of the sauce on top of it.

ras cake 2

to prepare this cake just follow the steps below

for the berries sauce,

ingredients

  • 3 cups mixed berries (you can use the frozen mix)

  • 1\2 cup sugar

  • 1\2 tsp vanilla

for the cake

  • 8 ounce Philadelphia creamy cheese

  • 1 cup butter, room temperature

  • 1 1\2 Cup granulated sugar

  • 5 eggs yolks

  • a zest of one large orange and one large lemon (you can add a zest of a lime too)

  • 1 cup (orange + lemon) juice

  • 2 1\2 cups flour + 1 tsp baking powder + 1\4 tsp baking soda + dash of salt

  • Whites of 5 eggs

  • 1\4 teaspoon cream Of tartar

Method,

To prepare the berries sauce,
mix the berries , sugar and vanilla together, Put them on a medium heat until the fluid come out , by a hand mixer try to crush the mixture and keep it in a low heat until thicken. Leave it to cool at room temperature.

for the cake Cake :

heat the oven at 350 degrees and grease your mold

stiff the dry ingredients together
Whisk cheese , butter and sugar until having a creamy bale light color mixture, add eggs yolks one at a time,  add the citrus zest then add the dry ingredient on a patches alternately with the citrus juice until you finish all flour mix and the juice. Using a clean and dry whisk hand and a mixer bowl start to wish the eggs white with cream of tartar until stable peaks form, add the eggs white to the cake mixture and fold the mixture from down to the up until the white mixed with the batter. pour the batter in the mold add some table spoons of the sauce berries on top and try to mix the berries sauce by a toothpick to have a marble effect then bake it until done, keep it at room temperature to cool down then enjoy it with some berries sauce on top.

ras11

لتحضير هذه الكيكه اللذيذه فقط اتبعي الخطوات التاليه: 

 كاس ونص سكر 

٥ صفار بيض

برش برنقاله كبيره + برش ليمونه كبيره 

عصير برتقاله + عصيرنصف ليمونه مجموعهم سوا ٣/٤ كوب 

كاستين ونص طحين+ ملعقه كبيره بايكينج باودر + ١/٤ ملعقه صغيره بايكنج صودا ورشة ملح( منخلين سوا)

بياض ٥ بيضات

ربع ملعقه بودرة كريم اوف تارتار 

لتحضير صوص البيريز 

كوبين بيريز مشكله فراوله بلاكبيري ورازبيري+ نص كوب سكر+نص ملعقه صغيره فانيلا

نضعهم على النار المتوسطه حتى تخرج منهم السوائل ثم نهرسهم ونتركهم على النار حتى يثخنوا وينضجوا ثم نترك الخليط يبرد تماما بحرارة الغرفه 

باوند كيك الجبن:

نخفق الجبن والزبده والسكر بسرعه متوسطه حتى يتكون خليط كريمي لونه فاتح نضيف صفار البيض حبه كل مره عند اختفاء الصفاره الاولى نضيف الثانيه وهكذا حتى نكمل ٥ صفار بيض نضيف برش البرتقال والليمون وعصير الحمضيات ونخفقه على سرعه متوسطه حتى يندمجوا سوا نخفف السرعه ونبداء باضافه خليط الطحين ملعقه كل مره حتى نفاذ الكميه نترك الخليط جانبا

نبداء بخفق البياض مع التارتار بوعاء نظيف ومضرب نظيف حتى ينفش البياض ويتكون بياض ميرينج ثابت 

نضع البياض فوق خليط الكيك ونقلبه بخفه من اسفل الى اعلى حتى يندمجوا سوا ويمتزج البياض بباقي الخليط جيدا نصبه بالقالب بالملعقه الكبيره نضع بضع ملاعق من خليط البيريز باماكن مختلفه فوق خليط الكيك ثم بعود خشبي نحرك الخليط بتموجات رخاميه نضع القالب بالفرن حراره ٣٥٠ الرف الوسط حوالي ٤٠ ل ٤٥ دقيقه يقدم مع ملعقه من البيريز صوص فوقه

Advertisements

2 thoughts on “Berries citrus cheese pound cake

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s