coffee and hibiscus chocolate truffles

t n 1

Who doesn’t like chocolate truffles? For me; I am in love with these little bombs. They are very easy to make and are very enjoyable yummy dessert bites to crave.

Have you ever thought of adding the hibiscus powder as a flavor to your chocolate truffles?  Very delicious sour and sweet flavors that mixed together at the same time very unique and just yummy. I have to mention here the health benefit of hibiscus and cocoa powders with both consider very good antioxidant for the body.

t n 11

No words to describe these little bites, Silky, creamy and rich in flavors the taste is divine. Making truffles couldn’t get any easier with this simple recipe. a very forward steps and the result is a very tasty bites that will make your kids and guests ask for another lil bite :).

t n 15

to prepare this recipe  just follow the steps bellow,

Ingredients:(coffee chocolate truffles)

8 oz best quality bittersweet chocolate, finely chopped

1/2 cup heavy cream

1 tsp instant coffee

1 cup cocoa powder for coating

For the hibiscus chocolate truffles

8 oz best quality bittersweet chocolate, Finely chopped

1\2 cup heavy cream

2 tsp hibiscus powder

cocoa or hibiscus powder for coating

Method:

Place chocolate in a medium bowl.add the coffee to the cream then bring them to a boil in a small saucepan over medium heat; pour over chocolate. Let sit about 3 minutes, then whisk until smooth. Refrigerate the mixture until almost firm, about an hour or so.
Spoon the chocolate mixture onto a large baking sheet lined with parchment or wax paper. Return to refrigerator 15 minutes.
Using your hands, try to roll the truffle to form a balls. roll them on cocoa powder until good coating and covering. Return to baking sheet; chill until set,and enjoy:).

To prepare the hibiscus truffles just follow the same steps up but instead of the coffee powder add the hibiscus powder to the cream. Rolling the truffles on hibiscus powder for coating is optional.

ترافل الشوكولاته بنكهتين القهوه والكركديه

لتجهيز هذه اللقيمات اللذيذه فقط اتبعي الخطوات التاليه

المقادير( نكهة القهوه(

 ٨ اونص شوكولاته نوع ممتاز مقطع
١/٢ كوب كريما ثقيله 

ملعقه صغيره قهوه سريعة التحضير 

بودرة كاكاو للتغطيه

لتحضير ترافلز الكركديه

نفس مقدار الشوكولا والكريمه المذكور اعلاه

ملعقتين صغار بودرة الكركديه( ممكن الحصول عليها من طحن ورود الكركديه الجافه ونخلها جيدا ثم استخدام البودره)

ممكن استخدام بودرة الكركديه للتغطيه و ممكن ايضا نغطيها ببودرة الكاكاو 

الطريقه

نضع الشوكولاته المفرومه بوعاء عميق ، نضع القهوه على الكريم ونسخن الكريم على حراره معتدله حتى يسخن ثم نضعه فوق الشوكولاته ونتركه مده ٣ دقائق تقريبا ثم نخلطه جيدا حتى تذوب الشوكولاته ويصبح الخليط ناعم ، نصع الخليط بالثلاجه حوالي ساعه او حتى يصبح تقريبا متماسك جيدا، بواسطه ملعقه نأخذ القليل من الخليط ثم براحة اليدين نحاول تكويرها وتشكيلها ونعيد الكرات  الثلاجه مره اخرى حوالي ١٥ دقيقه ثم نمررها على بودرة الكاكاو 

ونقدمها وممكن ان نحتفظ بها بالثلاجه حوالي ١٠ ايام وممكن تخزينها بالفريزر لوقت الرغبه بتناولها

لتحضير ترافلز الكركديه اتبعي نفس الخطوات تماما فقط استبدلي القهوه بالكركديه 

الف صحه وهنا 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s